Romanian | English | Deutch | En francais 
 


Home -> Solutii -->  CAOM OPC Flux Manager - Solutie OPC pentru monitorizarea si controlul proceselor industriale

 

CAOM OPC Flux Manager - Solutie OPC pentru monitorizarea si controlul proceselor industriale


Solutia OPC Software Flux Manager permite utilizatorilor vizualizarea si controlul proceselor industriale, aducand in acelasi timp importante economii de timp si bani. Solutia este construita pe standardul OPC (standard Microsoft), oferind o larga interconectivitate a datelor in retele de alculatoare. Aceasta solutie permite integrarea fara problema a aparatelor de monitorizare pre-existente sau a software-ului de monitorizare achizitionat deja.

Cu alte cuvinte, solutia propusa de grupul de firme CAOM va permite sa utilizati la maximum investitiile efectuate deja aducand un plus necesar de control si de flexibilitate in adaugarea de noi dispozitive, cresterea ariei monitorizate, in oferirea de rapoarte amanuntite asupra starii sistemului.Toate beneficiile CAOM OPC Flux Manager pot fi folosite intr-un mod simplu, intuitiv.

Un avantaj major al acestei solutii este faptul ca toate datele pot fi afisate intr-un mod grafic sugestiv, aplicatia permitand utilizatorilor configrarea pe ecranul PC-ului a unei imagini a fluxului de productie, alarmele, depasirile de cota de avarie fiind semnalizate grafic pe schema, oferind operatorului toate datele necesare pentru corectarea rapida a situatiei.

Arhitectura aplicatiei

La conceperea aplicatiei s-a folosit din start tehnologia client-server ce a permis crearea unui produs de calitate, flexibil, scalabil si rapid. Produsul va ofera sase facilitati principale:

1. monitorizeaza conditiile de alarmare si declanseaza alarma atunci cand conditiile de alarmare sunt atinse - acustic, vizual si prin e-mail.
2. memoreaza evolutia datelor in timp;
3. afiseaza utilizatorului datele on-line;
4. genereaza rapoarte/grafice intuitive pe baza datelor stocate in istorice;
5. asigura comunicarea cu echipamentele de pe fluxul de productie si din reteaua de PC-client;
6. detecteaza automat echipamentele nou adaugate in retea.Arhitectura flexibila a acestei aplicatii va permite sa atribuiti sarcinile celor trei servere si ale clientilor in mod divers, cumuland sarcinle serverelor fara sa pierdeti nici una din facilitatile sistemului.

De exemplu pe un calculator se poate efectua achizitia datelor de la echipamente si monitorizarea conditiilor de alarmare, in timp ce al doilea calculator memoreaza evolutia in timp a datelor si afiseaza date/alarme/istorice.Scalabilitatea arhitecturii serverului permite redimensionarea aplicatiei (in sus sau in jos) fara a fi nevoiti sa modificati hardul sau softul deja existent. Solutia noastra permite adaugarea de noi componente (aparatura de intrare/iesire, PC-uri sau soft), adaugand valoare investitiei initiale.


Download PDF