Romanian | English | Deutch | En francais 
 


Home -> Solutii -->  CAOM Transmit@ - Sistem de trasmisie date pe arii extinse

 

CAOM Transmit@ - Sistem de trasmisie date pe arii extinse


Sistemul CAOM TRANSMIT@ reprezinta un ansamblu de componente software si hardware utilizat pentru achizitia si procesarea datelor de pe arii intinse.

Sistemul contine un calculator - statia de baza pe care ruleaza un soft tip SCADA care se conecteaza prin modem la dispozitivele CAOM SACIC 02 montate in teritoriu.

Comunicatia poate fi realizata prin modem telefonic, GSM sau radio.

CAOM SACIC 02 transmite datele preluate de la pana la 7 contoare de energie termica (debit; temperatura tur; temperatura retur; volum total; energia totala; puterea; timpul de functionare al contoarelor, starile alarmelor), monitorizeaza 8 intrari analogice si stocheaza datele intr-o memorie nevolatila.

Datele sunt transmise de CAOM SACIC 02 catre computer la cererea utilizatorului prin intermediul unui modem GSM, radio sau telefonic. In afara de datele achizitionate pe reteaua de tip M-BUS poate comanda 4 iesiri digitale de tip open-collector sau contact tip releu si 2 iesiri analogice.

De asemenea prin intermediul aparatului pot fi setati de la distanta parametrii pentru contoare.Softwarele care controleaza sistemul este de tip SCADA compatibil OPC, permitand vizualizarea valorilor instantanee de la calculatoarele de debit, descacarea istoricelor de pe dispozitivele SACIC si calcule statistice asupra datelor culese. Daca exista o retea locala cu mai multe posturi datele pot fi puse la dispozitia acestora.

Aplicatia poate gestiona pana la 100 de dispozitive tip SACIC, deci maxim 700 de calculatoare de debit. Rata de refresh a valorilor instantanee ce sunt afisate de PC este de o secunda pe contoar, deci la o incarcare maxima a retelei (700 de contoare) vor fi reimprospatate toate datele in aproximativ 11 minute.